Θέρμη, 5/8/2016

Με αφορμή δημοσίευμα σε ένα site ηλεκτρονικής ενημέρωσης που αφορά στην διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Θέρμης για δύο ημέρες, την μη ενημέρωση των κατοίκων για την επικείμενη διακοπή νερού και την αδυναμία επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. , έχουμε να επισημάνουμε ότι οι αναφορές στο σχετικό δημοσίευμα είναι γενικές καθώς δεν αναφέρεται ποιες ημερομηνίες συνέβησαν τα ανωτέρω, σε ποια περιοχή συγκεκριμένα, ποιες ώρες και σε ποια τηλέφωνα καλούσαν οι πολίτες και δεν υπήρχε ανταπόκριση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αρχεία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., με εξαίρεση μεμονωμένο περιστατικό διακοπής υδροδότησης στην Τ.Κ. Μονοπηγάδου τον Ιούνιο, κατά το οποίο η Δ.Ε.Υ.Α. προσπάθησε και αποκατέστησε με όποιο πρόσφορο μέσο μπορούσε, και στην στροφή Περιστεράς όπου παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης υδροδότησης την 3η και 4η Αυγούστου, λόγω έκτακτης αυξημένης κατανάλωσης η οποία και αυτή αποκαταστάθηκε, δεν έχει καταγραφεί διήμερη διακοπή νερού σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Αφετέρου στα τηλέφωνα των βλαβών της υπηρεσίας ύδρευσης (6977 995177 /2310460530) δεν υπάρχει καταγεγραμμένη αναφορά για διακοπή υδροδότησης διάρκειας δύο ημερών.

Τέλος η Δ.Ε.Υ.Α.Θ., λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και των πολιτών του Δήμου μας ειδικότερα, δεν έχει προβεί σε αναπροσαρμογή τιμολογιακής πολιτικής από το 2013, όπου είχε θεσπίσει ευνοϊκά τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, τιμολόγια για ευπαθή κοινωνικά ομάδες όπως οι άνεργοι, χαμηλού εισοδήματος πολίτες, επαγγελματίες και πολύτεκνοι.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχει ως κύριο μέλημα της την παροχή συνεχούς και αδιάλειπτης υδροδότησης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου ανεξάρτητα εάν αντιμετωπίζει πολλές φορές αντίξοες συνθήκες.

Καθώς η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται θεωρεί ατυχές το γεγονός να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα στον τύπο και μάλιστα χωρίς να είναι τεκμηριωμένα, βασιζόμενα απλώς σε κάποιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να αναφερθούν στη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με ακρίβεια οι ημερομηνίες και οι ώρες διακοπής υδροδότησης καθώς και η συγκεκριμένη περιοχή που συνέβη. Στην αντίθετη περίπτωση το συγκεκριμένο site θα πρέπει να ανακαλέσει το δημοσίευμά του και να επανορθώσει. Ειδάλλως η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΝΕΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κατεβάστε εδώ την Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θέρμης Αναφορικά με Καταγγελία για Ζητήματα της Λειτουργίας της σε εκτυπώσιμη μορφή pdf.