2310 460 530 και 2310 460 540 deyak@thermi.gov.gr

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου της ΔΕΥΑ Θέρμης και της ιστοσελίδας της

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης (ΔΕΥΑΘ) είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελή χαρακτήρα και διέπεται ως προς την διοίκηση, οργάνωση, εκτέλεση, λειτουργία και συντήρηση των έργων της αρμοδιότητάς της καθώς και τις πηγές χρηματοδότησης της από τις διατάξεις του Ν. 1069/80.

Η «ΔΕΥΑΘ» ιδρύθηκε το 2011 μετά από συνένωση των ΔΕΥΑ Θέρμης και ΔΕΥΑ Μίκρας με βάση τις διατάξεις του Ν. 1069/80 και λειτουργεί με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης και αποχέτευσης των πολιτών του Δήμου, τη βελτίωση του υφιστάμενου υδρευτικού δικτύου, την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου.

Σκοπός της παρούσας πολιτικής απορρήτου είναι η ενημέρωση σας σχετικά με το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η «ΔΕΥΑΘ», τον σκοπό και τον τρόπο επεξεργασίας τους (συλλογή, αποθήκευση, χρήση, διαβίβαση), τα υιοθετημένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε λάβει, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι δημότες – φυσικά πρόσωπα έναντι αυτής της επεξεργασίας, η οποία σε κάθε περίπτωση διενεργείται με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο.

Η «ΔΕΥΑΘ», εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (Μακρυγιάννη 15Α, ΤΚ 57001, Θέρμη)και δεσμεύεται απέναντι στα φυσικά πρόσωπα και οντότητες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών της, ότι σέβεται την ιδιωτικότητά τους και προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πιο συγκεκριμένα στη «ΔΕΥΑΘ»:
• Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε στο πλαίσιο των εξής νομικών βάσεων:
• Της Συμβατικής μας σχέσης και του Έννομου συμφέροντος όπως απαιτείται για την εκπλήρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών
• Νομικής Υποχρέωσης για την συμμόρφωσή μας με τις ισχύοντες νόμους και κανονισμούς
• Δικής σας συγκατάθεσης, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων σας
• Δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα χωρίς την συγκατάθεση σας ή χωρίς να είστε πελάτες της ή χωρίς οι ίδιοι να έχετε δώσει οι ίδιοι στην επιχείρηση τα δεδομένα σας
• Δεν συλλέγουμε και δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών
• Συλλέγουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την ορθή και ολοκληρωμένη παροχή των σχετικών υπηρεσιών, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ, τηλέφωνο, e-mail, διεύθυνση, αριθμός παροχής κλπ. Σημειώνουμε ότι έχετε την ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων που μας παρέχετε
• Συλλέγουμε και διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτούν οι νόμοι στο πλαίσιο της συμβατικής σχέσης που έχουμε μαζί σας
• Δεν εμπορευόμαστε και δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους παρά μόνο στο πλαίσιο των όσων ορίζονται στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου καθώς και στο πλαίσιο των απαιτήσεων του νόμου. Συγκεκριμένα, προκειμένου να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:
• Σε ορισμένες τρίτες εταιρείες, οι οποίες ενεργούν κατ’ εντολή μας (ως εκτελούντες την επεξεργασία) με σκοπό την παροχή βέλτιστης υπηρεσίας προς εσάς (όπως ΕΛΤΑ, συνεργαζόμενους τρίτους διεκπεραίωσης διαδικασίας σύνδεσης υδροδότησης). Η «ΔΕΥΑΘ» διασφαλίζει την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους συνεργάτες-τρίτες εταιρείες με συμβατικές ρήτρες περιορισμού του σκοπού επεξεργασίας και τήρησης των κατά τον ΓΚΠΔ τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την ορθή και ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
• Στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, εφόσον δεν είστε εσείς αυτοί, με σκοπό την ενημέρωση αυτών σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ενδέχεται να διαθέτουν οι μισθωτές των ακινήτων τους έναντι της «ΔΕΥΑΘ».
• Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτες χώρες ή/και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Η ιστοσελίδα μας (https://www.deya-thermis.gr) δεν συλλέγει και δεν διαβιβάζει σε τρίτους, πληροφορίες οι οποίες περιγράφουν την προηγούμενη πλοήγηση σας στο διαδίκτυο) όπως είναι τα αρχεία cookies (τα cookies είναι αρχεία που αποθηκεύονται στο φυλλομετρητή ιστού σας (browser) και περιέχουν πληροφορίες για την προηγούμενη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο)

Στην «ΔΕΥΑΘ» λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να έχετε τον έλεγχο της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα αναγνωρίζουμε και διασφαλίζουμε τα ακόλουθα δικαιώματα:
• Δικαίωμα διαφανούς ενημέρωσης, για την άσκηση των δικαιωμάτων σας (άρθρο 12, 13, 14 ΓΚΠΔ),
• Δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15 ΓΚΠΔ) στα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει από εσάς
• Δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16 ΓΚΠΔ) των ανακριβών προσωπικών πληροφοριών που έχουμε για εσάς
• Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη») (άρθρο 17 ΓΚΠΔ) του λογαριασμού Μέλους- Χρήστη και των πληροφοριών που έχουμε σχετικά με εσάς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η άσκηση του δικαιώματος διαγραφής σε ενεργό συνδρομητή συνεπάγεται την αδυναμία να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες που μας ζητήσατε
• Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων (άρθρο 18 ΓΚΠΔ) όπου αυτό είναι δυνατό
• Δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21 ΓΚΠΔ) στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
• Δικαίωμα ανάκλησης της ήδη δοθείσας συγκατάθεσης σας (άρθρο 7 ΓΚΠΔ), δηλαδή να ανακαλέσετε την συγκατάθεση σας οποιαδήποτε στιγμή για επεξεργασία που γίνεται με βάση την συγκατάθεση. Η νομιμότητα της επεξεργασίας των δεδομένων σας δεν επηρεάζεται από την ανάκληση της συγκατάθεσης έως το χρονικό σημείο που αιτηθήκατε την ανάκληση.
• Δικαίωμα να προβείτε σε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Αθήνα, Τ.Κ. 115 23, +30 210 6475600, contact@dpa.gr)

Έχετε κάθε δικαίωμα να ασκήσετε τα δικαιώματα σας αποστέλλοντας email στο τμήμα καταναλωτών (m.zontanou@thermi.gov.gr) ή με επιστολή στην διεύθυνση Μακρυγιάννη 15Α, ΤΚ 57001, Θέρμη. Παρακαλούμε τα σχετικά αιτήματα σας να συνοδεύονται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης του προσώπου σας, με την ρητή επιφύλαξη της «ΔΕΥΑΘ» να ζητήσει την παροχή πρόσθετων πληροφοριών με σκοπό την ταυτοποίηση και επιβεβαίωση των στοιχείων σας.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης σας γνωστοποιεί ότι ως Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ορίζει τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑ του Ευαγγέλου με ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας dpo-deya@thermi.gov.gr

Εάν έχετε ερωτήσεις ή συστάσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική μπορείτε να τις απευθύνετε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι συνεχείς εξελίξεις στο Διαδίκτυο γενικότερα καθιστούν απαραίτητες τις κατά καιρούς προσαρμογές των κανόνων μας περί προστασίας δικτυακών δεδομένων. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης επιφυλάσσεται για το δικαίωμά της να προβαίνει στις εκάστοτε τυχόν ενδεικνυόμενες μεταβολές των εν λόγω κανόνων ανά πάσα στιγμή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ COOKIES ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΗΣ

Ποιοί Είμαστε

Η ιστοσελίδα μας είναι η: https://www.deya-thermis.gr/ και αφορά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης – ΔΕΥΑ Θέρμης

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιοδήποτε θέμα μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

ΔΕΥΑ Θέρμης
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης

Διεύθυνση: Μακρυγιάννη 15Α, ΤΚ 57001, ΘΕΡΜΗ
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2310 460 530 και 2310 460 540

email: deyak@thermi.gov.gr

 

Τι είναι τα Cookies

Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στον υπολογιστή για την καλύτερη λειτουργία των ιστοσελίδων, βελτιστοποίηση της πλοήγησής αλλά και για λόγους μάρκετιγκ ή ανάλυση της επισκεψιμότητας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο της Wikipedia: https://el.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookies

   

Τα δικά μας Cookies

Δεν χρησιμοποιούμε Cookies και δεν συλλέγουμε ή αποθηκεύουμε κανένα προσωπικό δεδομένο του χρήστη κατά την πλοήγησή του στην ιστοδελίδα μας www.deya-thermis.gr

 

Ασφάλεια και Προστασία

Εργαζόμαστε σκληρά και διατηρούμε την ιστοσελίδα στα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας. Η σελίδα έχει διαρκή παρακολούθηση με τακτικές αναβαθμίσεις του κώδικα λειτουργίας, της βάσης δεδομένων και των πρόσθετων (plugins). Η ιστοσελίδα ακολουθεί συνεχείς ενημερώσεις και αναβαθμίσεις ασφαλείας και προσαρμόζεται άμεσα με τα τρέχοντα πρότυπα και απαιτήσεις του παγκόσμιου ιστού.

 

Επικοινωνία

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης σας γνωστοποιεί ότι ως Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών δεδομένων ορίζει τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΩΜΑ του Ευαγγέλου με ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας dpo-deya@thermi.gov.gr

Εάν έχετε ερωτήσεις ή συστάσεις σχετικά με την παρούσα Πολιτική μπορείτε να τις απευθύνετε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι συνεχείς εξελίξεις στο Διαδίκτυο γενικότερα καθιστούν απαραίτητες τις κατά καιρούς προσαρμογές των κανόνων μας περί προστασίας δικτυακών δεδομένων. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης επιφυλάσσεται για το δικαίωμά της να προβαίνει στις εκάστοτε τυχόν ενδεικνυόμενες μεταβολές των εν λόγω κανόνων ανά πάσα στιγμή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΝΤΕΟΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΗΣ

1. Στοιχεία Υπευθύνου Επεξεργασίας

Η Δημοτική επιχείρηση, με την επωνυμία, ΔΕΥΑ ΘΕΡΜΗΣ που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, οδός Μακρυγιάννη 15.
Τηλ.: 2310 460 530 και 2310 460 540
Email: deyak@thermi.gov.gr

2. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

3. Aνάλυση εννόμων συµφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας, καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής ή βανδαλισμών, όπως στο Ταμείο της έδρας της Επιχείρησης, στο Χώρο Βιολογικού Καθαρισμού (εξωτερικές), στο Εργοτάξιο (εξωτερικές και σε Αποθήκη, Γραφείο) χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

4. Αποδέκτες

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

5. Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για δεκαπέντε (15) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο, έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

6. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

• Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.

• Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

• Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.

• Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail, στη διεύθυνση dpo-deya@thermi.gov.gr ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση του καταστήματος. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

7. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή. Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/ τηλ. 2106475600.