Τέσσερις νέες κλοπές καλωδίων και εξοπλισμού της ΔΕΥΑ Θέρμης και του ΔΕΔΔΗΕ έγιναν σε διάστημα λίγων ημερών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για το οποίο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος έχει ενημερώσει την Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ καθώς οι κλοπές αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα εκατοντάδων πολιτών εξ αιτίας των συνεπακόλουθων διακοπών στην υδροδότηση.

Τα τελευταία περιστατικά σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου άγνωστοι αφαίρεσαν καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ, ελάχιστα μέτρα πριν από το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΘ στο Πλαγιάρι με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και η υδροδότηση. Οι καλωδιώσεις αντικαταστάθηκαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, αλλά ελάχιστες ημέρες αργότερα, την Πέμπτη 8 του μήνα οι δράστες αφαίρεσαν εκ νέου τα καλώδια από το ίδιο αντλιοστάσιο.

Ανάλογη κλοπή έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε υδρευτική γεώτρηση η οποία βρίσκεται στην περιοχή επέκτασης Θέρμης με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή υδροδότησης. Τέλος, πριν από μερικές ημέρες παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Νέα Ραιδεστό, αυτή τη φορά σε αρδευτική γεώτρηση.

Η ΔΕΥΑΘ δια του προέδρου της Δαμιανού Ζελελίδη έχει ενημερώσει γι’ αυτά τα νέα συμβάντα την Ελληνική Αστυνομία και σήμερα προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας των Βασιλικών. Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουλίου ο δήμαρχος Θέρμης είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Τσίχλη, προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων και Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο γραφείο του, στο δημαρχείο, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Νωρίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει για το θέμα αυτό και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε εξηγήσει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο δήμος Θέρμης αντιμετωπίζει προβλήματα στην υδροδότηση εξ αιτίας αλλεπάλληλων κλοπών εξοπλισμού, τόσο της ΔΕΥΑ Θέρμης, όσο και του ΔΕΔΔΗΕ και ζήτησε για άλλη μια φορά την παρέμβαση τους.

Ο δήμαρχος Θέρμης είχε ενημερώσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι μόνον μέσα στον Ιούνιο είχαν σημειωθεί 13 κλοπές εξοπλισμού της ΔΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να σημειώνονται αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση.